Wüstenrot Salzburg

HARD FACTS

Materijal

Perforirani čelični lim tip Rv 3-6, aluminij Almg1, debljina 3mm, eloksiran

Koristiti

Fasada / Lamele za zaštitu od sunca

Lokacija

BVH IT-Tower Wüstenrot
Alpenstraße 70
5020 Salzburg

Godina

2021

Arhitekt

MAYR ARCHITEKTEN ZT GmbH, 5020 Salzburg

Monter metalnih obloga

Unterfurtner GmbH, 4963 St.Peter

Highlights

ZLATNI REZULTAT za ProMetall “high-tech” proizvodnju; cca. 1400 perforiranih panela visine do 4,1 metar s minimalnim tolerancijama; Daljnja obrada i eloksiranje kod fasadera u Austriji

“IT-POWER” SE SUSREĆE S “SHOW-DIZAJNOM”

Otvoreni prostor, zajednički stolovi i gaming lounge. S IT-tornjem u salzburškoj Alpenstraße, Wüstenrot je stvorio otvorenu, modernu uredsku zgradu u kojoj je komunikacija glavni prioritet, a rad zabavan.

Salzburški tim arhitekata MAYR ARCHITEKTEN ZT GmbH vratio je u život zastarjelu, neekonomičnu poslovnu zgradu ciljanom intervencijom u postojeću zgradu. Nova poslovna zgrada s fleksibilnim namjenama pametno je integrirana u postojeći ansambl. Unutarnje dvorište je prošireno i optički oslobođeno. Zahvaljujući novoj arhitekturi, koju karakteriziraju skokovi u visinu, izbočene kocke i mostovi, postoje uzbudljivi vanjski prostori koji se mogu koristiti za različite aktivnosti.

Na temelju eloksiranog pročelja od istegnutog metala na postojećem objektu, donesena je odluka da se isti materijal u smislenoj verziji koristi i za novi objekt. ProMetall je isporučio 3mm perforirane aluminijske panele tipa Rv 3-6 u zlatnoj boji. ProMetallova “high-tech proizvodnja” uključivala je oko 1.400 perforiranih panela s do četiri metra visine i minimalnim tolerancijama. Arhitekti su se odlučili za verziju s okomitim lamelama koje se mogu okretati. Rezultat je cool zgrada sa savršenom zaštitom od sunca i maksimalnim svjetlosnim uvjetima u unutrašnjosti. Osim toga, izgled poslovne zgrade mijenja se ovisno o položaju lamela, što daje dašak znanstvene fantastike, prikladan branši.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.