Istegnuti Metali

JEDINSTVENO U AUSTRIJI

Istegnuti metali ovisno o perspektivi nude uvid ili razgled. Na temelju trodimenzionalnog karaktera osvajaju velikom čvrstoćom i površinskom stabilnošću. Za razliku od perforiranih limova kod proizvodnje ne nastaje otpad zbog čega istegnuti metal često predstavlja povoljniju alternativu.

Kod sirovine istegnuti metal pomaknutim rezovima rade se otvori u površini koji nastaju uz deformaciju istezanjem i bez gubitka materijala. Istegnuti metali proizvode se od ploča ili traka, otvori oka koji nastaju nisu ni pleteni ni zavareni.

Rešetke od istegnutog metala su obično od metala, ali mogu biti proizvedene i od plastike. Kod standardne proizvodnje istegnuti metal ima rebrastu, plastično strukturiranu površinu, dok je kod npr. perforiranog lima rešetka plosnato izvaljana. Istegnuti metal može postići slobodne poprečne rezove između 4 i otprilike 90 posto. Za razliku od perforiranog lima kod proizvodnje ne nastaje otpad (štancanje rezom). Rešetke od istegnutog metala postižu priličnu čvrstoću i stabilnost površine pošto metali u pravilu istezanjem („hladno rastezanje“) postanu krhki, što znači postaju otporniji na savijanje. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

da jePro-Metall austrijski stručnjak i predvodnik na tržištu

istegnutih metala? VAŠ partner za isporuku i kompetenciju – za sve

istegnute metale! Idealna kombinacija pregleda i vizualne zaštite, iz svakog

kuta drugačiji izgled. Rešetke od istegnutog metala postižu

znatnu čvrstoću i površinsku stabilnost svojim trodimenzionalnim

karakteristikama. Za razliku od perforiranih limova kod proizvodnje ne nastaje

otpad – zbog toga je istegnuti metal često povoljnija alternativa.

Preuzimanje

Rg20-48_5
Q40
Lv5x20
Split

U našem području za preuzimanje naći ćete sve varijante proizvoda s PDF listovima u A4 formatu za prezentacije i projektnu dokumentaciju.

Osim što se koristi kao zaštita od sunca, fasada od istegnutog metala je isprepletena novim loncima za cvijeće čiji dizajn prati dosadašnji oblik postojeće zgrade i spaja se na novo proširenje. Fasada ujednačava cijelu zgradu tako da spaja staru konstrukciju s novim proširenjem.