Prešane rešetke

ELEGANTNA RJEŠENJA ZA ARHITEKTURU PO MJERI

Vremena kada su se prešane rešetke zbog svog protukliznog svojstva koristile pretežno u industriji odnosno kod stepenica, radnih platformi ili podesta su definitivno prošla. Moderna arhitektura je već davno otkrila ovaj dugovječan materijal postojan na vremenske uvjete kao konstruktivan i višestran stilski element koji ispunjava različite funkcije, jer u međuvremenu postoji prava rešetka za svaki objekt i za svaku primjenu! Zasjenjivanje, vizualna zaštita, stepeništa ili obloga fasada postaju danas highlight odnosno branding zgrade.

Kao vodeći proizvođač visokokvalitetnih prešanih rešetki i perforiranih limova, mi u ProMetallu nastojimo ne samo dostavljati prvoklasne materijale, već i kontinuirano proširivati našu paletu proizvoda. Osim prešanih rešetki od nehrđajućeg čelika, aluminija i plastičnih rešetki ojačanih staklenim vlakanima (GFK) koje se upotrebljavaju u čeličnim industrijskim građevinama poput elektranama i postrojenjima kemijske industrije, nudimo i prešane rešetke od „High-Solid“ vrlo čvrste čelične trake, takozvane prešane rešetke. ProMetall kvalitetne prešane rešetke High-Solid su u usporedbi materijala s rešetkama od čelika St 37 do 50% više opteretive, čvršće, elastično gipke i ne izobliče se. Posebno kod ekstremnih opterećenja i izazovnih arhitektonskih koncepata odabir ovog proizvoda može biti najbolji put do uspjeha da bi funkcionalna gradnja kreativno privukla pažnju.

Mašti projektanata i investitora gradnje teoretski nisu postavljenje nikakve granice, ali bez obzira na to koliko je izazovan arhitektonski dizajn, sigurnost na gradilištu mora biti osigurana na najvišoj razini. ProMetall sigurnosne rešetke su savršena površina za radne platforme i za podeste u industrijskom sektoru. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj strukturi površine u obliku izmjeničnih, izrezanih i protisnutih perforacija naše sigurnosne rešetkemogu se višestrano primjeniti i osiguravaju nesmetano provođenje neobičnih koncepata. Prije svega profitiraju korisnici u industrijskom sektoru od opće sigurnosti zbog visokog sprečavanja klizanja (R13) koji bitno smanjuje opasnost od nesreća na radu.

I ProMetallove plastične rešetke (GKF) s permanentnom površinom koja sprečava klizanje imaju visoki sigurnosni faktor i „R13/V10“ odnosno „R13/V4“ cerificirane su. Razvijene pod najstrožim kontrolama u skladu s DIN 25437-3, proizvode se tehnologijom uštrcanog lijeva u monolitnim panelima te su dostupne u različitim veličinama. Paneli se jednostavno i brzo postavljaju te predstavljaju proizvodno i primjenjeno tehičko rješenje problema za najrazličitija postrojenja. GFK rešetke se prije svega koriste za piste, prohodne površine, pokrove oluka i šahtova, električne zaštitne panele i stepenice te time predstavljaju bazu za uspješne nastupe arhitekata i korisnika. Klizanje je dakle nepoželjno.

Reference – Galerija

BMW Garaža

Vanjska fasada BMW garaže sastoji se od prešanih rešetki koje tematski i vizualno savršeno odražavaju marku.

Javna garaža Saturn

Primjer upotrebe dugotrajnih i izuzetno robustnih prešanih rešetki kao elemenata fasade kod stranke Saturn. Vizualna zaštita postaje oblikovni estetski elemenat.