Perforirani limovi

KLASIKA U NOVOM RUHU

Pojam „perforirana ploča“ (perforirani lim) definiran je u DIN normi 24041:2002-12, kao i DIN 4185 dio 2. Da bi se mogli uzeti u obzir razni faktori koji utječu na točnost perforiranih limova, primjenjujemo DIN tolerancije.

PREDNOSTI, MOGUĆNOST PRIMJENE

Robustna sirovina kombinira visoku funkcionalnost i privlačan izgled. Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

MOGUĆNOST UPOTREBE

Dodaci za pisaći stol, ispuna rukohvata, ispuna balkona, obloga fasade, ispuna rukohvata stepeništa, klupe, Moving Fire baklje.

PREUZIMANJA

Rg20-48_5
Q40
Lv5x20
Split

U našem području za preuzimanje naći ćete sve varijante proizvoda s PDF listovima u A4 formatu za prezentacije i projektnu dokumentaciju.

PERFORIRANI LIM KAO OPTIČKI FASADNI PROIZVOD

Perforirani lim se od kraja 19. stoljeća proizvodi u Europi. Dok se prije perforirani lim pretežno koristio u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim, kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene – u obliku inovativnog dizajna za oblikovanje fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizalnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde.

Ipak perforirani lim je zadržao svoj praktičan karakter i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada.

RUBNI PROFILI

Kod ProMetalla možete dobiti rubne profile za perforirane limove, istegnute metale, valovite mreže i točkasto zavarene rešetke u različitim izvedbama i od različitih materijala. Naši rubni profili jamče stabilnost za cijeli element ispune, smanjuju opasnost od ozljeda i poboljšaju optički izgled Vašeg proizvoda. Uz to omogućuju veoma jednostavnu, učinkovitu te povoljnu daljnju obradu.

Tipične primjene za rubne profile su: Porubljivanje perforiranih limova, istegnutih metala, valovite mreže za obloge balkona, opremanje galerija, izgradnju sajmova i trgovina, okvire slika ili oblogu strojeva, optički rub za popune rukohvata (stepenica, balkona, terasa…) itd.

Reference – Galerija