WU Beč W1D, Beč

HARD FACTS

Materijal

Perforirani lim od aluminija debljine 2mm s perforacijama Rv 3.5 i Rv 12.15, kantirani i eloksirani

Koristiti

Fasada, lamele za zaštitu od sunca

Lokacija

WU Beč W1D, 1020 Beč

Godina

2012

Arhitekt

Maurer & Partner, Hollabrunn

Monter metalnih obloga

GIG Fassaden, Attnang-Puchheim

Highlights

Zaštita od sunca od zaokretnih lamela od perforiranog lima za buduće poslovne menadžere

INTELIGENTNA ARHITEKTURA ZA BUDUĆE POSLOVNE MENADŽERE

2013. godine je s kampusom WU nastala jedinstvena sveučilišna novogradnja s otprilike 100 000 m2 korisne površine na kojoj 25 000 studenata i 1 500 suradnika mogu raditi, studirati, istraživati i poučavati u idealnim uvjetima.

Cijeli kampus projektirali su vrhunski arhitekti iz cijelog svijeta, a izveli različiti građevinski stručnjaci na bazi održivog koncepta „Green Building“. Građevina „W1D“ je dio visoko modernog, opsežnog areala kampusa i ProMetall ju je u pogledu fasade opskrbio s skoro 2 000 najrazličitije štancanih pojedinačnih dijelova, uključujući high tech nagibe. Stručnjak za fasade preuzeo je i mašinsku i manualnu završnu obradu i kompletirao inovativnu zgradu za buduće poslovne menadžere s zaokretnim lamelama od perforiranog lima koje omogućavaju produktivan rad i kod najvećeg sunca.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.