Pekara Wienerroither "Kärntnerei"

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip “Karlovac”, aluminij 2mm premazano praškom

Koristiti

Fasada

Lokacija

Pekara Wienerroither, “Kärntnerei”
St.Veiter Str. 194
9020 Klagenfurt

Godina

2021

Arhitekt

Weingraber&Prohart Architekten ZT GmbH, Klagenfurt

Monter metalnih obloga

Schlosserei und Portalbau Huber, 9470 St. Paul im Lavanttal

Highlights

Novu KÄRNTNEREI-zgradu dizajnirali su arhitekti Weingraber & Prohart i riječ je o najsuvremenijoj, trendovskoj kući koja svojim poluprozirnim dizajnom fasade već izdaleka privlači pažnju na sebe. A ipak spaja tradiciju i suvremenost. Nekadašnja čelična potporna konstrukcija izvorne zgrade daje sobama za užitak s ukupnom prodajnom površinom od 430 m² šarmantan postindustrijski štih. Ambijent u unutrašnjosti KÄRNTNEREI-ja je moderan i originalan. Osjećate kako se ovdje spajaju tradicionalna izrada i inovativni duh vremena.

TRENDOVSKI PEKAR KOJI TAKOĐER IMA SALAME I SIR

U travnju 2021. godine, nakon samo sedam mjeseci izgradnje, u Klagenfurtu je otvoren Kärntnerei, ukusan i ujedno inovativan zajednički projekt tvrtki Wienerroither, Frierss i Kaslabn.

Novu zgradu tvrtke projektirali su arhitekti Weingraber & Prohart i radi se o trendovskom gastronomskom objektu ukupne prodajne površine od 430 m2. Novi poluprozirni dizajn fasade od 2 mm aluminijskog istegnutog metala premazanim prahom tipa „Karlovac“ već izdaleka privlači pozornost i ne privlači samo ljubitelje kruha i savijača, već se u ovim sobama za užitak nude i delicije poput šunke i sira. ProMetall je isporučio panele istegnutog metala u boji hrđe, koji čeličnoj strukturi izvorne zgrade daju šarmantan postindustrijski štih, koji se u unutrašnjosti nastavlja modernim prodajnim prostorima i udobnim, modernim namještajem. Uspješan koncept koji je privlačan različitim generacijama, jer možete osjetiti kako se ovdje spajaju tradicionalna izrada i inovativni duh vremena.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.