Göthestraße/Salzburg Itzling

HARD FACTS

Materijal

Perforirani lim tip „RG 12-31“, aluminij 2mm naknadno obrađeno laserom i praškastim RAL premazom

Koristiti

Ispune rukohvata balkona

Lokacija

WHA Göthestraße 3 + 7 + 13 + 14, 5020 Salzburg

Godina

2018

Arhitekt

Gsenger Baumanagement, 5441 Abtenau

Monter metalnih obloga

Schlosserei Rubländer, 9710 Feistritz

Highlights

Više od 2500m² individualno za ovaj projekt dizajnirane posebne perforacije ProMetall je u više faza gradnje „just in time“ isporučio u roku od 6 mjeseci i u koruškoj partnerskoj tvrtci podvrgnuo posebnoj obradi laserom. Timski rad Salzburg & Donja Austrija & Koruška!

Bolji pogled za buduće stanare

Goethe naselje koje je dobilo ime po isprva najširoj neizgrađenoj ulici Goethestraße je u godinama poslije 1970-tih izgrađeno kao najveći stambeni građevinski projekt u to vrijeme u gradu.

Danas je to naselje jedno od najgušće izgrađenih stambenih naselja u gradu Salzburgu gdje na 13 hektara živi 2500 stanovnika. Usprkos tome to naselje još uvijek predstavlja jednu od omiljenih adresa za stanovanje zbog direktne veze s javnim prijevozom u centar i blizine odmorištu Altenbach.

Stambene zgrade Göthestraße 3 + 7 + 13 + 14 adaptirane su 2018. sukladno zahtjevima nove generacije stanara. Balkoni su između ostalog opremljeni novim ispunama kako bi se osigurao bolji pogled i poboljšao izgled stambenih zgrada zahvaljujući modernim materijalima. ProMetall je individualno proizveo 2.500m² za ovaj projekt dizajniranu posebnu perforaciju (Perforirani lim tip „RG 12-31″, aluminij 2mm), koju je naknadno u koruškoj partnerskoj tvrtci podvrgnuo posebnoj obradi laserom i praškastom RAL premazu.

Naši profesionalci metala su pravovremeno u više faza gradnje u roku od 6 mjeseci isporučili nove ispune balkona. Zahvaljujući izvrsnom timskom radu između Salzburga, Donje Austrije i Koruške, postojeća stambena zgrada je arhitekstonski doprinijela da tradicionalno stambeno područje postane atraktivnije za moderne generacije.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.