WHA Fuchsröhrenstraße, Wien

HARD FACTS

Materijal

Perforirani lim tip „Rv 12-20“, aluminij 2mm

Koristiti

Ispune rukohvata balkona

Lokacija

WHA Fuchsröhrenstraße 13-15, 1110 Beč

Godina

2020

Arhitekt

Haring Group Bauträger GmbH, Beč

Monter metalnih obloga

Desaar Stahlbau, 7311 Neckenmarkt

Highlights

Korišteni perforirani tip ujedinjuje potrebe stanovnika za manjom transparentnošću koja se pravilnom strukturom kroz veličinu perforacija može prepoznati i sa veće distance i balkonima koji optički nisu potpuno zatvoreni.

VIDJETI BEZ DA BUDETE VIĐENI

Izvođač građevinskih radova Haring Group realizirao je još jedan moderni stambeni kompleks koji predstavlja savršenu kombinaciju života u gradu i doživljaja prirode.

Dvosobni i trosobni stanovi u ulici Fuchsröhrenstraße okruženi su velikim privatnim slobodnim površinama, susjednim parkom Hybler, važnom infrastrukturom i dobro su povezani sa prodavaonicama do kojih se može doći pješke. Živjeti na najvišem nivou u zelenilu bez visokih najamnina za lokaciju u centru grada.
Moderna unutarnja arhitektura kompleksa koja cilja na opušteni doživljaj stanovanja nastavlja se u vanjskom području. ProMetall je dobio nalog za ispune balkona. Korištena perforacija tip „Rv 12-20“ od 2mm debelog aluminija ujedinjuje potrebe stanovnika za zaštitom od pogleda i želju za balkonima koji optički nisu u potpunosti zatvoreni. Pravilna mustra perforiranog formata čini da ovaj san postane stvarnost. Čovjek se želi zaštititi od pogleda susjeda, a ipak ne želi propustiti pogled na prirodu ispred prozora. Stoga je odluka u konačnici pala na Simmering. Život na balkonu time nema granica.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.