WHA Brauerei Liesing, Beč

HARD FACTS

Materijal

ProMetall perforirani limovi
od aluminija premazani praškom debljine 2mm
perforacije LV 5 x 20/8,5 x 25 mm prorez // 2500 mm

Koristiti

Ispune za balkonske ograde

Lokacija

WHA Brauerei Liesing
1230 Beč, Breitenfurter Straße 372-380

Godina

2009

Arhitekt

DELUGAN MEISSL ASSOCIATED ARCHITECTS, Beč

Monter metalnih obloga

RLH Wiener /Stahl- & Metallbau Hrabal, Tattendorf

Highlights

Na nekadašnjem zemljištu bečke pivovare danas stotine obitelji imaju lijepo mjesto za stanovanje, s posebnim pogledom na jug Beča.

GDJE JE NEKAD TEKLO PIVO, DANAS SE LUKSUZNO STANUJE

U Beču-Liesing je tvrtka DELUGAN MEISSL ASSOCIATED ARCHITECTS na području bivše pivovare izgradila futurističku „urbanu zmiju“ sa ukupno 600 stanova, koja se savršeno prilagodila obliku i topografiji zemljišta.

Najistaknutije obilježje, koje se provlači kroz sva tri dijela, je takozvani „zračni kat“ na četvrtom katu. Na dužini od otprilike 500 metara cijeli stambeni kompleks je u sredini horizontalno prerezan i podignut da bi se stvorili pogled i dodatni slobodni prostori. Generalno je projekt konstruiran prema zajedničkim površinama na otvorenom i želi potaknuti stanovnike da iste i koriste. Tko ne želi napustiti svoju stambenu jedinicu, ima zahvaljujući traci terasa i balkona od praškom premazanih, bijelih perforiranih limova unatoč tome mogućnost uživati u savršenom pogledu na zeleni jug Beča.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.