Univerzitet primijenjenih umjetnosti, Beč

HARD FACTS

Materijal

Perforirani lim tip „Rv 1,5-3“ čelik 1,5mm RAL premaz „Šampanjac 611“

Koristiti

Unutarnje obloge (unutarnje – obloge zidova; možda Obloge stropova; djelomično pregradni zidovi)

Lokacija

Ufak Beč, Oskar Kokoschka Platz 2, 1010 Beč

Godina

2018

Arhitekt

Daniel Bammer und Peter Riepl, Beč

Monter metalnih obloga

Fritscher + Ferroglas, Hörsching

Highlights

„Moderne prostorije u starim zidovima“; naš udio bio je zvučna izolacija i oblaganje zidova / stropova posebno sitnim perforacijama

INSPIRACIJA ZA UMJETNIČKO KREATIVNE UMOVE

S novim krilom u Vordere Zollamtstraße 7 i generalnim saniranjem Schwanzer trakta u glavnoj zgradi na Oskar-Kokoschka-Platz 2, koja potječe iz ranih 1960-tih godina, Sveučilište primijenjenih umjetnosti napravilo je važan korak u smjeru proširenja prostora i modernizacije.

Bečki arhitekti Daniel Bammer i Peter Riepl pretvorili su za studente jednog od najpoznatijih kreativnih sveučilišta Europe bivšu financijsku zgradu u moderan kampus okrenut prema unutra.
Paralelno s adaptacijom nove lokacije, opširno je saniran i Schwanzer trakt u glavnoj zgradi na adresi Oskar-Kokoschka-Platz 2. Za fleksibilno korištenje studija, atelijera, radionica, ureda i predavaonica, u unutrašnjosti je struktura zgrade svedena na osnovne zidove i prostorije su novo raspoređene u skladu s aktualnim funkcionalnim zahtjevima.
ProMetall je dobi nalog za uređenje obloga unutrašnjosti, zidova i stropova, kao i pregradnih zidova. Upotrijebljeni su elementi perforiranih limova tipa „Rv 1,5-3“ od čelika debljine 1,5 mm. Kod boje, odlučilo se za prevlaka RAL „Šampanjac 611“. Nastale su svijetle, inspirirajuće prostorije koje bi trebale postati kreativno igralište za interdisciplinarne radove.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.