Trgovački centar „TK-Maxx”, Innsbruck

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip “Gumpoldskirchen”, aluminij 2mm

Koristiti

Fasada

Lokacija

Trgovački centar „TK-Maxx”, 6020 Innsbruck, Amraser-See-Straße 56

Godina

2019

Arhitekt

Naručitelj Stimpfl, Innsbruck

Monter metalnih obloga

mglass GmbH, 4221 Steyregg

Highlights

Transparentni pokrivač poput mreže; „zlatni“ (premazani) fasadni elementi od istegnutog metala

HRAM POTROŠNJE ZA TIROLSKI GLAVNI GRAD

Američki lanac robnih kuća TK Maxx otvorio je još jednu filijalu na zapadu Austrije, ovaj put u Innsbrucku.

Na prodajnoj površini od oko 1.600 m2 u Menardi Centru kod Innsbrucker DEZ-a nude se top marke i dizajnerska roba jeftinije od cijene koju preporučuju proizvođači. Asortiman obuhvaća uz modu i proizvode za njegu, igračke, kao i kućanske potrepštine i ukrasne predmete.

Menardi Centar je multifunkcionalna zgrada koja od 1988. godine kombinira zahtjevan dizajn i visoku kvalitetu objekta s izvanrednom infrastrukturom. ProMetall je poboljšao postojeću fasadu s transparentnim, mrežastim, zlatnim, aluminijskim istegnutim metalom debljine 2mm tipa „Gumpoldskirchen” koji zgradu u isto vrijeme obavija i stavlja u središte pažnje kupaca. Na sunčevoj svjetlosti vanjski omot zgrade doima se kao omot poklona koji daje naslutiti što se skriva u unutrašnjosti: opsežna zbirka luksuza koji se može priuštiti.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću.
Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.