Trgovački centar Oberwart

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip “Pag” und “Klagenfurt”, aluminij 2mm uključujući RAL-premaz boja 9002

Koristiti

Fasada

Lokacija

EO-Park Oberwart (maloprodajni park)
Europastraße 2
7400 Oberwart

Godina

2022

Arhitekt

Delugan Meissl Associated Architects in Kooperation mit Studio Singer

Monter metalnih obloga

Egger Engineering, 9560 Feldkirchen in Kärnten

Highlights

ProMetall ALL-INCLUSIVE usluga: od arhitektonskog savjetovanja do optimizacije raspodjele elemenata i planiranja montaže do za montažu gotove i točne isporuke obojanih panela istegnutog metala na gradilište;
Posebna optička značajka: dva tipa istegnutog metala montirani su u različitim rasporedima: tip „Pag“ sa svjetlom koje dolazi odozgo, tip „Klagenfurt“ sa svjetlom koje dolazi odozdo

ŠOPING I SLOBODNO VRIJEME U JEDNOM

U svibnju 2022. popularni gradišćanski trgovački centar eo dobio je atraktivnog susjeda, eo Park.

Zajedno sada spajaju vrhunsko iskustvo kupovine i slobodnog vremena u više od 70 vodećih maloprodajnih objekata, uključujući visokokvalitetnu gastronomiju i atraktivnu ponudu usluga za godišnju publiku od preko 2,6 milijuna posjetitelja godišnje.
Zgradu su projektirali poznati bečki arhitekti Delugan Meissl Associated Architects u suradnji sa Studiom Singer. Operater, Rutter Immobilien Gruppe, već godinama obraća pažnju na održivu arhitekturu, što se odražava i na novom projektu. U Oberwartu je uloženo u koncept klimatski aktivnih materijala i sadnica, koncept zelenog i otvorenog prostora usmjeren na životinje i održivo upravljanje gradilištem. Ovdje ProMetall nije djelovao samo kao dobavljač materijala, već je također ponudio sveobuhvatnu uslugu koju bi graditelj mogao samo poželjeti: od arhitektonskog savjetovanja preko optimizacije raspodjele elemenata i planiranja montaže do za montažu gotove i točne isporuke obojanih panela istegnutog metala na gradilište.

U današnje vrijeme trgovački centar mora biti puno više od samo građevine s funkcionalnom strukturom. Sve se vrti oko fasadne slike i pažnje koja se njome može privući. Odabir je pao na elegantni, sivo-bijeli (RAL 9002) aluminijski istegnuti metal tipa „Pag“ i „Klagenfurt“, pri čemu je ugrađen „Pag“ sa svjetlom koje dolazi odozgo, a „Klagenfurt“ sa svjetlom koje dolazi odozdo. Maksimalna zaštita od sunca bez žrtvovanja svjetla, jer vremena mračnih prodajnih bunkera su davno prošla.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.