Trgovački centar Donaupark Mauthausen

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip „Schwechat“, aluminij 2mm,
uključujući kutni okvir 60x30x3 i RAL-9007 premaz

Koristiti

Fasada

Lokacija

Donaupark Mauthausen, Poschacherstraße 1, 4310 Mauthausen

Godina

2019

Arhitekt

Monter metalnih obloga

GIG Fassaden GmbH, 4800 Attnang-Puchheim

Highlights

2018: Donaupark blista u novom sjaju! …i ProMetall daje svoj doprinos isporukom panela od istegnutog metala spremnih za montažu; oko 660m² stvaraju atraktivnu pozadinu za novu fasadu.

Sve što Vam srce poželi u jednom parku

Trgovački centar Donaupark Mauthausen veličine oko 19.000 m2 od 1990 poslužuje gravitacijsko područje od 120.000 stanovnika.

Zahvaljujući višestrukim fazama izgradnje Donaupark je danas najveći trgovački centar između Linz-a i Amstetten-a. 2018 je izdvojen veći iznos novca kako bi kupovina u Shopping oazi Gornje Austrije postala još modernija i ugodnija. Nova velikodušna pročelja najavljuju moderan i stilski doživljaj kupnje u više od 50 prodavaonica iz 14 različitih branši sa internacionalnim i domaćim markama, kafićima koji privlače i ugodnim prostorima za odmor. Dodatno postoji i jedan zatvoreni prolaz koje spaja pojedinačna područja trgovačkog centra i time omogućava posjetiteljima da zaštićeni od kiše i vjetra šetaju od jednog centra u drugi.
ProMetall je novo renoviranom zdanju dao estetski doprinos isporukom panela od istegnutog metala tip „Schwechat“, aluminij 2mm, uključujući kutni okvir 60x30x3 i premaz RAL-9007. Tako oko 660m² istegnutog metala stvara pozadinu za suvremenu sliku fasade i podiže cjelokupnu sliku trgovačkog centra koji je u pravom smislu riječi zablistao u novom sjaju.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću.
Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.