Tehnička škola HTL Villach

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tipa “Villach”, aluminij 2mm

Koristiti

Fasada

Lokacija

HTL Villach
Tschinowitscher Weg 5
9500 Villach

Godina

2020

Arhitekt

Hertl Architekten, 4400 Steyr

Monter metalnih obloga

Zoppoth Haustechnik GmbH
9634 Gundersheim

Highlights

Projektu renoviranja, prestrukturiranja i proširenja tehničke škole HTBLA u Villach-u, koji je trajao 6 godina, Pro-Metall je doprinio lijepom fasadom od istegnutog metala – optičkim poboljšanjem prostora za parkiranje bicikla; i bila je stvarno slučajnost što je optički izbor pao na proizvod tipa „Villach“ … ostatak je bio još samo detaljno planiranje elemenata uz pomoć iskusnih tehničara Pro-Metall-a…

I bicikli trebaju dom

U tehničkoj školi HTBLA Villach od 2016.-2022. sproveden je radikalan facelifting i proširenje površine, da bi se obrazovna ustanova i arhitektonski usidrila u današnjici.

Za planiranje je bio zadužen arhitektonski ured Hertl iz Steyr-a koji radio na prestrukturiranju prizemlja i izgradnji učionica, prestrukturiranju srednjeg dijela na prvim katovima kao i na novom i zelenijem rasporedu u vanjskim predjelima.
Idealno je da Pro-Metall u svom portfoliju nudi tip „Villach“ koji je – navodno slučajno- odabran. Tako fasada od 2mm istegnutog metala aktivno pridonosi optičkom uljepšanju parkirališta za bicikle. Stvoren je prostor koji optički označava , ali ne dijeli, tako da otvoreni tok ustanove nije prekinut. Različiti otvori pozivaju na korištenje objekta koji s jedne strane štiti i uređuje, a s druge strane djeluje transparentno i optički jako lagano.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.