Wohnhausanlage Simmeringer Hauptstraße, Wien

HARD FACTS

Materijal

Perforirani lim tip “Rg 10-20,78”, aluminij 2mm

Koristiti

Ispune za balkonske ograde

Lokacija

WHA, Simmeringer Hauptstraße 168 – 174, 1110 Beč

Godina

2019

Arhitekt

Monter metalnih obloga

Alkromet, H-9400 Sopron

Highlights

“Q11” Quartier 11 – ProMetallovi perforirani limovi brinu za više vizualne zaštite / više privatnosti na balkonima

KVALITETA STANOVANJA I ŽIVOTA PUTEM TEKUĆIH PRIJELAZA

Nova stambena četvrt s više od 300 stanova za iznajmljivanje, liječničkom ordinacijom, KIWI dječjim vrtićem, podzemnom garažom kao i velikim vanjskim prostorom osvaja svojom ugodnom arhitekturom.

Time luksuz koji se može priuštiti privlači u Simmeringer Hauptstraße, gdje se odmah iza ugla nalaze javni bazen, sportsko igralište i razne stanice javnog gradskog prijevoza.
Osam slobodnostojećih građevina različitih visina sa značajnom, uskom zgradom s 10 katova prenose poruku urbane sredine i velikodušnosti. Svaka kuća je individualno oblikovana, pri čemu one na trgu četvrti djeluju gradsko-dinamično, a one u unutrašnjosti su okružene zelenim zonama i imaju živahne zone u prizemlju. Široki prolazi i zajedničke zone, vlastiti vrtovi, balkoni i terase nude najvišu kvalitetu stanovanja i osjećaj širine. Ovdje se ne stanuje samo u vlastita četiri zida.
ProMetall je bio zadužen za ispunjavanje rukohvata balkona s aluminijskim perforiranim limom tipa „Rg 10-20,78″ da bi se stanovnicima osiguralo više privatnosti u velikodušno, otvoreno oblikovanom kompleksu, gdje svako za sebe može odlučiti da li želi sudjelovati u javnom životu ili ne. Ostaje se dio zajednice, ali ipak ne živiš kao u izlogu.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.