Stambeni kompleks, Schwechat

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal od čelika vruće pocinčan + premazan praškom, tip „Graz“

Koristiti

Fasada, pergole

Lokacija

WHA Schwechat, 2320 Schwechat, Hauptplatz 3

Godina

2015

Arhitekt

Monter metalnih obloga

ROLLO, Brunn am Gebirge

Highlights

4 kata, 4 boje – lako prepoznatljiv kod slijetanja na bečku zračnu luku
Ukupan paket napravljen od strane ProMetalla: paneli od istegnutog metala spremni za montažu, uključujući kutni okvir i obradu površine

SAMO DOBRO RASPOLOŽENJE U SCHWECHATU

Kod projekta WHA Schwechat odlučeno je koristiti horizontalni element za opremanje u obliku pergole koji je izveden u obliku panela od istegnutog metala (tip „Graz“), spremnih za montažu, vruće pocinčanih i premazanih praškom.

Oblikovanje fasade, koju je u potpunosti koncipirao i izveo ProMetall, živi preko šarenog i promjenjivog odabira boja pergola na uličnoj strani, zanimljiv detalj koji je zgradi dao visoku vrijednost prepoznatljivosti. Kod slijetanja na bečku zračnu luku teško je previdjeti zgradu, te bojom popusti krajolik Schwechata.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.