Wohnhausanlage, Maria-Lassnig-Straße, Wien

HARD FACTS

Materijal

Perforirani lim tip “Rv 8-16”, aluminij 2mm

Koristiti

Ispune za balkonske ograde

Lokacija

WHA Zelena tržnica, Maria-Lassnig-Straße 32, 1100 Wien

Godina

2019

Arhitekt

Architekturbu00fcro W+G Wratschko, Graz

Monter metalnih obloga

Schuh Isoliertechnik, 2013 Göllesdorf

Highlights

Posebno RIJETKA PERFORACIJA “Rv8-16” dozvoljava u ovom slučaju samo nisku transparentnost od 22%; jednakomjeran razmak perforacija poredanih u trokutu – 8mm- perforacija – 8mm-razmak – 8mm-perforacija stvara izuzetnu simetričnu optiku

KADA SE RIJEČ ZAJEDNICA AKTIVNO ŽIVI

Stambeni kompleks Zelena tržnica u bečkoj četvrti Sonnwendviertel pokazuje novu vrstu gradske infrastrukture, Co-Creation-Space.

Ovdje se stanuje, radi, proizvodi i istražuje. Stambeni koncept bazira na ideji dijeljenja, pa tako postoji mnoštvo zajedničkih prostorija i velikih terasa koje su svima slobodno dostupne i koje svi mogu koristiti. Hala na tri kata i uvučeno ulazno dvorište strukturiraju osnovni nacrt zgrade i nude raznolike vanjske i unutarnje prostore u urbanoj dimenziji. Gospodarski i zajednički prostori su oblikovani transparentno. Stanovi su orijentirani u smjeru pješačke zone. Zahvaljujući dvostruko savijenoj fasadi svi stanovi su jednakomjerno osvijetljeni. Transparentnost, svjetlo i zelena boja imaju središnju ulogu u dizajnerskom konceptu.
Sve lože i balkoni su opremljeni posudama za biljke pomoću kojih je fasada ozelenjena biljkama penjačicama. Ispune rukohvata balkona realizirao je ProMetall pomoću rijetkog tipa perforiranih limova „Rv8-16”, koji dozvoljavaju nisku transparentnost od 22%. Perforacije su raspoređene u trokutu i u simetričnim razmacima, tako da ispuna izvana djeluje jako simetrično i optički privlačno. Perforacije su raspoređene u trokutu i u simetričnim razmacima, tako da ispuna izvana djeluje jako simetrično i optički privlačno. Funkcionalnost ovdje susreće estetiku i bezvremensku liniju koja savršeno kompletira perspektivni koncept upotrebe.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.