WOHNHAUSANLAGE FÜRSTENWEG, INNSBRUCK

HARD FACTS

Materijal

Perforirani lim s „Posebnim perforacijama DM19mm“, aluminij 2mm

Koristiti

Ispune za balkonske ograde

Lokacija

WHA Fürstenweg 49, 6020 Innsbruck

Godina

2016 – 2017

Arhitekt

Bauträger WEINBERG, Innsbruck

Monter metalnih obloga

Otto Platter GmbH, 6511 Zams

Highlights

INDIVIDUALNO ProMetall dizajn „na najvišem nivou“ – vidi POGLEDA kroz dizajnersku perforaciju s balkona na planine Tirola!
Tehnička posebnost: poseban dizajn koji je želio projektant ProMetall je realizirao pomoću individualnog programiranja na najmodernijim mašinama.

URBANO STANOVANJE S POGLEDOM NA PLANINE

Ova stambena zgrada sastoji se od četiri kuće sa stupnjevitim visinama u centru Innsbrucka i uvjerava ne samo svojom lokacijom, visokom kvalitetom gradnje i pametnim prostornim rasporedom, već i činjenicom da se ovdje u prvom planu nalaze oblikovanje slobodnog vremena, zone za odmor i grandiozan pogled na planine Tirola.

Misao o prirodi poduprta je upotrebom ispuna rukohvata balkona s individualnim perforacijama (aluminij 2 mm, posebna perforacija DM 19 mm), tako da time blijedi granica između unutra i vani, te nisi odsječen od onog što se događa pred vratima. Arhitekti tvrtke Weinberg-Bauträgergruppe odlučili su se za neobičan, jedinstven dizajn rukohvata balkona koji je ProMetall realizirao individualnim programiranjem na najmodernijim mašinama. I tako mogu ljubitelji grada Innsbrucka uživati u savršenom domu u mirnoj okolini.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.