Wohnhausanlage Florasdorf, Wien

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip „Schwechat“ aluminij 2mm

Koristiti

Ispune za balkonske ograde

Lokacija

WHA Florasdorf BPL 2; O´Brien Gasse 53, 1210 Beč

Godina

2018

Arhitekt

Architekt DI Otto Häuselmayer & Partner, Beč

Monter metalnih obloga

Wippel, Eisenstadt

Highlights

„Grad susreće selo“ je moto ovog projekta proširenja grada BWS grupe

MIKRO POSTAJE MAKRO I OBRNUTO

Planski koncept stambenog kompleksa Florasdorf, koji se proteže preko tri ulice u Floridsdorfu, orijentirao se na moto „Grad susreće selo“.

Tim arhitekata oko tvrtke DI Otto Häuselmayer & Partner kreirao je zanimljivu igru izmjene impresivnog volumena gradnje i urbanističkog prostora, pri čemu se taj veliki projekt harmonično uklapa u topografsku pozadinu 21. okruga. Nježne ispune rukohvata balkona od istegnutog metala od aluminija tipa „Schwechat“ s jedne strane prenosi osjećaj sigurnosti, a s druge strane otvara pogled na to što se nalazi pred domom. Ne sakriva se, već se živi u zajednici, gotovo kao na selu, ali s boljom infrastrukturom i prometnom povezanošću. Velike polujavne površine spajaju stanovnike potpomognutih stanova za iznajmljivanje i stambenih zajednica, te kreira socijalni mikrokozmos u velikoj cjelini.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.