Stambeni kompleks Bojanusgasse u Beču

HARD FACTS

Materijal

ProMetall dizajn perforacija „Bubbles C”, aluminij 2mm

Koristiti

Paneli za balkonske ograde

Lokacija

WHA Bojanusgasse 16
1220 Wien

Godina

2023

Arhitekt

Mein Heim GmbH, 1080 Beč

Monter metalnih obloga

Radionica za metalne konstrukcije Ing. G. Fischer GmbH, 2111 Leobendorf

Highlights

„Malo, ali fino i lijepo“ – pod ovim motom dovršen je ovaj moderni stambeni kompleks pod nazivom „Residenz an der Promenade“ (hrv.: „Rezidencija za šetalištu“) s 13 ekskluzivnih privatnih stanova u proljeće 2023.godine; Uz „fini” izgled naravno pristaje ProMetall dizajn perforacija „Bubbles“ koja uz propusnost svjetla od 18 % stvara dovoljnu privatnost za stanare, a ujedno se od mnogih običnih balkonskih panela ističe odličnom, modernom estetikom.

Vrijeme je za više vremena u „zelenom“

Tvrtka MEIN HEIM GmbH od 2012. godine gradi ekskluzivne stambene objekte u Beču i Donjoj Austriji.

Stambeni kompleks Bojanusgasse, dovršen u proljeće 2023., moderna je višestambena vila s ukupno 13 apartmana, uključujući dva penthousea, te vlastitom podzemnom garažom sa 16 parkirnih mjesta. Lokacija stambenog kompleksa nedaleko od rekreacijskog područja Mühlwasser Lobau, a ipak samo nekoliko minuta od U2-stanice Seestadt idealna je za one koji vole živjeti u zelenom, a ipak žele ostati fleksibilni u pogledu prijevoza.

„Mala, ali fina i lijepa“ rezidencija na šetnici izgrađena je na niskoenergetski način i zalaže se za održivost i ekologiju, a da se stanovnici ne moraju odreći udobnosti i jednostavnosti korištenja. Fasada kuće zadržana je u toplom terakota tonu, što zgradi daje klasičan izgled. Balkonski paneli od bijelog perforiranog lima ProMetall u verziji „Bubbles“ (2 mm aluminij) pak predstavljaju kontrast i jasan dizajnerski iskaz. Oni koji ovdje žive cijene modernu, mladu i kvalitetnu estetiku. Zaštićeni su od tuđih pogleda, a osjećaju se kao da su dio oaze koja ih okružuje.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.