Wohnhausanlage Anton Freunschlaggasse, Wien

HARD FACTS

Materijal

Perforirani limovi od čelika-pocinčani debljine 1,5mm s individualnim dizajnom perforacija „Mjehurići od sapunice“

Koristiti

Ispune rukohvata balkona

Lokacija

Wohnhausanlage Anton Freunschlaggasse, 1230 Beč

Godina

2015

Arhitekt

Steffel Gressenbauer & Partner, Beč

Monter metalnih obloga

Wippel, Eisenstadt

Highlights

Mjehurići od sapunice – iz serije „Bubbles“ tvrtke ProMetall – savršena promjena naspram običnog standardnog balkona

IZGLED MJEHURIĆA OD SAPUNICE POBOLJŠAVA RASPOLOŽENJE

Kada se radi o nekretninama, danas nije dovoljna samo praktična funkcionalnost. Zahtjevi za komforom, održivošću i energetskoj učinkovitosti rastu – ali i želja za privlačnom arhitekturom.

Kod stambenog kompleksa Anton Freunschlaggasse arhitekti – Steffel, Gressenbauer & Partner – su izgradili moderan, svjež dizajn u obliku bijelih ispuna rukohvata balkona u optici mjehurića od sapunice. U kombinaciji s zelenom bojom fasade kompleksa perforirani limovi od pocinčanog čelika s individualnim dizajnom perforacija (iz ProMetallove serije „Bubbles“) daju 23. okrugu dodir svježine. Uspjela promjena u moru standardnih balkona i 08/15 arhitekture.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.