Stambena zgrada Minkusfeld, Schwaz

HARD FACTS

Materijal

Perforirani lim tip Rv 19-28 posebne perforirane ploče, Aluminij 2 mm

Koristiti

Ispune za balkonske ograde

Lokacija

Stambeni kompleks Minkusfeld
Minkusfeld, 6130 Schwaz

Godina

2021

Arhitekt

wiesflecker-architekten zt gmbh, 6020 Innsbruck

Monter metalnih obloga

Dollinger & Pfeiffer, 6111 Volders

Highlights

100% individualnost! = 100 različitih posebnih formata, pojedinačne posebne perforacije prema željama projektanta, programirano i realizirano od strane ProMetall-a, isporučeni paneli spremni za montažu uključujući rupe za pričvršćivanje; Premaz u RAL boji i montaža zakovicama na podkonstrukciju od strane metalca

KAD INDIVIDUALNOST I PRAVI DIZAJN OSVAJAJU

Kada je grupa arhitekata Wiesflecker iz Innsbrucka planirala stambeni kompleks Minkusfeld u Schwazu, odlučili su se za jedinstven i neobičan dizajn panela tj. ispuna za balkonske ograde.

ProMetall je dobio narudžbu za proizvodnju 100 različitih bijelih perforiranih limova debljine dva milimetra tipa “Rv 19-28” u posebnim formatima. Pojedinačne perforacije programirane su i izvedene na temelju idejnog rješenja arhitekata. Isporuka panela spremnih za montažu, uključujući rupa za pričvršćivanje, odvijala se na vrijeme i bez problema, tako da je lokalni metalac pomoću zakovica mogao jednostavno montirati ograde na zadanu podkonstrukciju. Rezultat je ultramoderna i estetska zgrada čija minimalistička, ali individualna elegancija predstavlja dobrodošlu promjenu u odnosu na inače često nemaštovitu rezidencijalnu arhitekturu.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.