ISTOČNA TRIBINA Stadion Marsonija

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal ProMetall tip “Karlovac”, RAL 7016 antracit siva, aluminij 2 mm

Koristiti

Fasada

Lokacija

Slavonski Brod

Godina

2019

Arhitekt

Monter metalnih obloga

HIDROMONT-SB d.o.o.,
35000 Slavonski Brod

Highlights

ProMetall daje mali doprinos vizualnom savršenstvu novog, modernog stadiona za brojne nadobudne sportaše na istoku Hrvatske…

PUT U BUDUĆNOST ZA NADOBUDNE HRVATSKE SPORTAŠE

U međunarodnom nogometnom svijetu ne postoje samo pobjednici i milijunaši.

Većina igrača Premier lige nema optimalne uvjete za igru i prisiljeni su održavati ili poboljšavati svoje stadione iz sezone u sezonu kako bi izbjegli gubitak licence za igranje. To se odnosi i na hrvatskog trećeligaša Marsoniju, čiji je cilj da svoj stadion dovede u kategoriju III kako bi na njemu mogao održavati međunarodne utakmice. U Slavonskom Brodu gradi se tako „idealan“ stadion za članove Premier lige, točnije sportski kompleks koji uključuje stadion, dodatna igrališta s umjetnom travom te zgradu za kajak- i kanu-sportaše. Do sada je uloženo više od sedam milijuna eura i izgrađena je južna tribina s kapacitetom od 1.500 sjedećih mjesta, što je dovoljno da jamči licencu za nastup u drugoj ligi hrvatskog nogometa. Na ovom stadionu prethodno je već izgrađena istočna tribina s ukupnim kapacitetom od 2.400 sjedećih mjesta u kojoj su korišteni ProMetall istegnuti metalni paneli od aluminija debljine 2 mm tipa “Karlovac”. Tamni mrežasti kostim omotava se oko zgrade poput toplog kaputa, dajući objektu vizualni okvir. Sljedeći plan je izgradnja novog terena igrališta i novog sustava reflektora tako da ništa ne stoji na putu budućnosti hrvatskih mladih sportskih talenata.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.