St. Josef bolnica, Beč

HARD FACTS

Materijal

Perforirani limovi tip „RDV 17-30“, aluminij 2mm, premazan praškom RAL 1035 biserno bež

Koristiti

Elementi ograda

Lokacija

St. Josef Krankenhaus; Auhofstraße 189, 1130 Beč

Godina

2017

Arhitekt

Maurer + Partner, Hollabrunn – Beč & HD Architekten, Beč

Monter metalnih obloga

HESS, 4212 Neumarkt

Highlights

Obnova + proširenje 2014-2020 bolnice. St. Josef bolnica je bolnica koju su 1930. godine osnovale sestre salvatorijanke i koja pripada Vinzenz grupi u 13. bečkom okrugu Hietzing.

OGRADE KOJE SPAJAJU

Neprofitna bolnica St. Josef u Beču koju su osnovale sestre salvatorijanke 1930. godine i koja pripada Vinzenz grupi u 13. bečkom okrugu Hietzing od 2004. godine prolazi kroz više faza obnove.

Građevinski projekt čija je tema na jednoj strani razvoj obstetičkog odjela u centar za roditelje i djecu i na drugoj proširenje onkološkog težišta, opremljen je između ostalog i elementima ograde koje je dostavio ProMetall Aluminijski perforirani limovi tipa „RDV 17-30“ debljine 2mm presvučeni su s RAL 1035, biserno bež boje. Plemenita kombinacija dizajna perforiranih limova, zlatnog tona boje i estetskog poretka pojedinih dijelova stvara modernu sliku arhitekture koja nikog ne želi isključiti i time savršeno odražava duh Salvatorijanskog reda.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.