Sparkasse Graz

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tipa „Zürich“, aluminij 3mm

Koristiti

Pročelje

Lokacija

BVH Eisernes Tor, 8010 Graz, Kaiserfeldgasse 1
Steiermärkische Sparkasse – dvorište

Godina

2021

Arhitekt

DI Strohecker ZT GmbH, 8010 Graz

Monter metalnih obloga

Gänsweider, 8561 Söding

Highlights

Premijera za uporabu jedne od novih, najvećih vrsta istegnutog metala u asortimanu ProMetalla! S duljinom oka od 400 mm, tip „Zürich“ dvostruko je veći od prijašnjih najvećih tipova (!) i sa svojim šesterokutnim dizajnom i vrlo visokom razinom vizualne zaštite predstavlja posebnost proizvodnje istegnutog metala; između ostalog, posebno je pogodan za oblaganje starijih objekata koji nisu baš atraktivni…

Banka za sve generacije

Banka Steiermärkische Sparkasse je svoj moto postavila da želi očuvati staro i stvoriti novo.

Imajući to na umu, 2021. godine uloženo je u obnovu i proširenje novog sjedišta u središtu Graza. Prostor u poznatoj ugaonoj zgradi na Željeznim vratima postao je prva vodeća poslovnica ove tradicionalne banke, gdje se danas na cca 800 m2 prostire moderna poslovnica banke s vrijednim interijerom koja nema nikakve veze s trezvenim financijskim institucijama, nego više djeluje kao avangardno hotelsko predvorje, gdje također možete obavljati bankarske poslove.

U fokusu ovog pothvata nije bila samo dobrobit klijenata banke, već i primjena tehnologije inteligentne gradnje i „state of the art“ tj. najsuvremenijih tehnologija, s kojima Steiermärkische Sparkasse daje značajan doprinos održivom urbanom razvoju Graza. Zaštićeno ulično pročelje na adresi Joanneumring/Herrengasse nije vizualno promijenjeno, ali je u unutarnjem dvorištu ostarjela zgrada uvedena u 21. stoljeće s futurističkim proširenim oblogama od istegnutog metala. ProMetall je isporučio novi, inovativni proizvod pod nazivom „Zürich“, kojeg karakterizira posebno velika duljina oka od 400 mm, jedna od najvećih duljina proizvedenih do sada. Aluminijska obloga debljine 3 milimetra obavija staru i više ne tako atraktivnu zgradu, što objektu daje ne samo vizualnu zaštitu već i potpuno novi izgled. Lijepo je kad se i arhitektura promišlja kroz generacije!

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.