SFU Beč

HARD FACTS

Materijal

Prešane rešetke, čelik – vruće pocinčan, tip 31×9/30×2
Posebnost: raspon do 2m

Koristiti

Požarne stepenice

Lokacija

SFU kampus Prater Freudplatz 3, Messestraße 2, 1020 Beč

Godina

2019

Arhitekt

Holzer Kobler Architekturen GmbH, WGA ZT GmbH, Beč

Monter metalnih obloga

Wurzer Metallbau, 9020 Klagenfurt

Highlights

SFU = Siegmund Freud privatno sveučilište Beč
Tehnička posebnost su do 2 metara široki rasponi ProMetallovih posebnih prešanih rešetki!

INSPIRIRAJUĆI DIZAJN ZA UMNU ELITU SUTRAŠNJICE

Privatno sveučilište Sigmund Freud (SFU), koje s otprilike 5.000 studenata predstavlja najveće privatno sveučilište u Austriji, posjeduje uz fakultet za psihoterapiju i tri druga fakulteta za psihologiju, medicinu i pravo.

Da bi se omogućilo dovoljno prostora za ovo širenje izgrađena je nova zgrada fakulteta za medicinu i pravo na trgu Freudplatz u Beču. Nova lokacija ispunjava na šest katova prostorne zahtjeve za nove smjerove studija i odgovarajućim je tehničkim uređenjem opremljena za medicinsku i pravnu nauku, znanost i istraživanje.

Kampus sveučilišta se sastoji od tri zgrade s različitim upotrebama, koje zbog svoje geometrije tvore logičnu cjelinu, ali isto tako oblikotvorno i funkcionalno stoje same za sebe. Skulpturalni karakter naglašava homogeno materijalizirane ovojnice zgrade

ProMetall se kod ovog projekta suočio s velikim izazovom da opremi požarne stepenice s vruće pocinčanim posebnim prešanim rešetkama tipa 31×9/30×2 koje pokazuju raspon do dva metara. Rezultat je jasan, funkcionalan i estetski izraz dizajna koji nudi savršeni okvir za intelektualne studije.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.