Reininghaus, Graz

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip “Zagreb”, aluminij 2mm premazano praškom elementi 1,44×4,5m

Koristiti

Fasada – oblaganje potpornih zidova

Lokacija

Reininghaus faza izgradnje STM7 / GRAZ
vizualna zaštita tramvaj

Godina

2020

Monter metalnih obloga

GRANIT Stahl-Metallbau, 8054 Pirka

Highlights

GRANIT čelične i metalne konstrukcije, 8054 Pirka Izazov je ovdje bio u logistici – proizvodne jedinice precizno koordinirane u skladu s napretkom izgradnje, koje su isporučene na gradilište točno na vrijeme u razdoblju od gotovo godinu dana… i tehnički vrlo visok udio posebnih rezova, dijagonalno rezanih panela s istovremeno vrlo velikim formatima panela

NOVI PUTEVI ZA GRAZ U CVATU

Nakon dvije godine izgradnje, tramvajske linije 4 i 6 u Grazu, koje su prometna okosnica četvrti Reininghaus i Smart City, nastavile su s radom u studenom 2021. godine.

Dio građevinskih radova sastojao se od opremanja potpornih zidova u građevinskom dijelu STM7 istegnutim metalom tip „Zagreb“ debljine 2mm. ProMetall je nakon više od godinu dana planiranja i proizvodnje isporučio aluminijske elemente, koje imaju visok udio posebnih i kosih rezova kao i raspona od impresivnih 1,44 x 4,5 m. Precizno upravljanje vremenom i savršena koordinacija između pojedinih radova bili su osnovni uvjeti za neometanu izvedbu projekta. Svi paneli morali su biti isporučeni na vrijeme u različitim fazama izgradnje. Logistički izazov, koji je pokazao profesionalnost ProMetall-a. Savršena koordinacija s tvrtkom za metalne konstrukcije i visoko kvalitetna izvedba panela istegnutog metala osigurali su da se nova trasa može koristiti što brže moguće i da se zapadni dijelovi grada javno povežu s ostatkom grada. Važan korak prema budućnosti ako će nove četvrti Smart City i Reininghaus biti dom za do 15.000 stanovnika.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.