Policijska postaja Praterstern

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip “Portoroz” + “Salzburg”, aluminij 2mm

Koristiti

Fasada

Lokacija

Policijska postaja Praterstern
1020 Wien, Praterstern

Godina

2020

Arhitekt

ZKPT ZT GmbH, Wien; Bauherr ÖBB

Monter metalnih obloga

Schinnerl Stahlbau, 3430 Tulln

Highlights

ZNAČAJNA ARHITEKTURA U BEČU-PRATERSTERN

Nova policijska postaja u Beču-Praterstern, koju je financirao ÖBB s proračunom od oko osam milijuna eura, od 2021. godine radno je mjesto od oko 65 službenika.

Arhitekti iz ZKPT ZT GmbH dali su arhitektonski koncept, dajući jasnu izjavu. Rebrasta fasadna obloga u antracit boji, koja je dizajnirana u rešetkastom izgledu, obješena je preko građevinske konstrukcije i ne samo da zgradi daje moderan i estetski izgled, već simbolizira i ono što se od policije očekuje: snagu i zaštitu. S jedne strane, za one koji svakodnevno služe građanima, a s druge strane, za više od 150.000 ljudi koji svakodnevno prolaze kroz najprometnije lokalno prometno čvorište Beča. Zbog strateški važnog položaja na Praterstern, koji je čak i noću jedan od najživljih mjesta u Beču, bilo je bitno zaštititi zgradu od projektila i slično, što je postignuto aluminijskim istegnutim panelima tipa „Portoroz“ i “Salzburg” koje je ProMetall isporučio. “Antracitni monolit”, kako su mediji nazvali projekt, stoga zauzima važno mjesto u arhitekturi 2. okruga.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.