PlusCity, Pasching

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal od aluminija debljine 2mm, tip „Amstetten“ + „Wörgl“ + „Salzburg“, premazan praškom

Koristiti

Fasada

Lokacija

PlusCity, Pluskaufstraße 7, 4061 Pasching

Godina

2016

Arhitekt

Matschiner, St.Valentin
Plötzl, Linz

Monter metalnih obloga

Schmidhofer Rudolf, Altenfelden

Highlights

Trgovački centri vole istegnuti metal tvrtke ProMetall
3 različita tipa oblikovana u jedan inovativni dizajn

HOLLYWOOD MEETS LINZ

2016. godine Plus City u Linzu proširen je u 6. fazi izgradnje. Stara razina parkirališta je srušena i proširena novim trgovačkim centrom

ome su pridodani podzemna garaža, kino i 70 novih trgovina i ugostiteljskih objekata. Dodatno je nova zgrada obogaćena ogromnom kupolom u posebnoj romboidnoj konstrukciji, pri čemu su tri različita tipa istegnutog metala (Amstetten/Wörgl/Salzburg) oblikovani u neobičan dizajn. Koncept boja u bijeloj, krem i crnoj boji povezan s zlatnom baziraju na logotipu Plus City-a i odražavaju se u cijelom trgovačkom centru. Određeni materijali poput žutog granita, aluminija u C2 eloksiranju, staklo s posebnim slojem i geometrijske strukture razvijene se za korporativni dizajn centra i provlače se kao nit vodilja kroz cijelu ogromnu građevinu. Velike prostorije pune prirodnog svjetla projektirane su tako da osiguravaju održiv doživljaj kupovanja.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.