Osnovna škola Bukovac Zagreb

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal ProMetall tip „Bregenz“, aluminij 2 mm uklj. RAL boje 9016+8004+5009+6010

Koristiti

Fasada

Lokacija

Zagreb

Godina

2023

Arhitekt

Proarh d.o.o., Zagreb

Monter metalnih obloga

IZOVAT DT d.o.o., Zagreb

Highlights

9000 m² fasade od istegnutog metala! Najveća fasade od istegnutog metala u Hrvatskoj! NAJVEĆI školski projekt u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko desetljeća! Financirano od strane EU, za dobrobit hrvatske djece za najsuvremenije mogućnosti učenja i obrazovanja…; pravovremene isporuke od strane ProMetall-a tijekom nekoliko mjeseci u ljetu 2023. – usklađene s napretkom izgradnje ovog velikog projekta…

Arhitektura koja gradi umjetničke mostove

Na Bukovcu, stambenom naselju u zagrebačkoj četvrti Maksimir, realiziran je najveći hrvatski školski projekt posljednjih desetljeća.

Projekt financiran od strane EU bio je usredotočen na proširenje obrazovne ustanove zbog sve većeg broja stanovnika i njihove potrebe za modernim prostorijama za obuku i sredstvima za nastavu. Hrvatski arhitektonski biro Proarh sa sjedištem u Zagrebu dao je projektu svoj nepogrešiv kreativni pečat i stvorio moderan nastavni kompleks koji se može mjeriti u međunarodnim okvirima. ProMetall je dobio narudžbu za proizvodnju fasadnih panela tipa „Bregenz“ od istegnutog metala koji su isporučeni tijekom nekoliko mjeseci u ljetu 2023. godine kako bi se „just in time“ realizirala najveća fasada od istegnutog metala u Hrvatskoj na površini od 9.000 m2. Pojedinačni dijelovi zgrade ustoličeni su na impresivnim betonskim stupovima u obliku sojenica, zbog čega vanjska pročelja izgledaju kao da lebde. Ovo ponovno čini školu zabavnom!

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.