ÖAMTC Salzburg

HARD FACTS

Materijal

Lamele perforiranog lima od aluminija debljine 2mm s perforacijama RG 5-12,5, premazane praškom

Koristiti

Zaštita od sunca – vertikalne lamele

Lokacija

ÖAMTC Salzburg, Alpenstraße 102-104, 5020 Salzburg

Godina

2016

Arhitekt

SNP, Beč

Monter metalnih obloga

Griesser, Nenzing

Highlights

Individualno od nacrta do realizacije uz pratnju ProMetalla – od optičkih normi i tehničkih mogućnosti, ekonomičnog optimiranja do izrade po mjeri i dostave na vrijeme

TRADICIONALNO PODUZEĆE SE PREDSTAVLJA U NOVOM LOOKU

Nova zgrada ÖAMTC-a „Salzburg Nord“ sagrađena je 2016. godine po planovima tvrtke SNP koja je mnogobrojne funkcionalne i urbanističke aspekte projekta izvela na najbolji mogući način.

Vanjski izgled obilježen je različitim uporabnim jedinicama koje su vidljive kroz materijaliziranje i kolorit kao i kroz različite vrste zaštite od sunca. Fasada od sklopivih lamela premazanih praškom za zaštitu od sunca, koje je od nacrta do realizacije pratio ProMetall, nudi pored visokog komfora za korisnike i živahan i osvježujući izgled. Projekt koji treba izraziti jasnoću, otvorenost i transparentnost kupca predstavlja uspjeli primjer za savršenu brigu ProMetalla kod optičkih normi i tehničkih mogućnosti, ekonomičnog optimiranja pa sve do izrade po mjeri i dostave na vrijeme.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.