OBI Beč

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal od aluminija debljine 2 mm, tip „Celje“, premazan praškom

Koristiti

Fasada

Lokacija

OBI, Triester Straße 10, 1100 Beč

Godina

2014

Arhitekt

Maschalek & Marschalek, Beč

Monter metalnih obloga

SK Stahlbau, Beč

Highlights

Poseban nagib kutnih elemenata od 90 stupnjeva, kao i ogroman natpis i oblaganje logotipa tvrtke podijeljeno na više elemenata istegnutog metala bilo je vrhunsko dostignuće zanata.

KADA TRI SLOVA GOVORE SVE

Podružnica trgovine OBI u Beču u Triesterstraße slovi kao omiljena trgovina alatom i građevinskim materijalom svih projektanata i fasadera, jer bazirajući na prvoklasnom, transparentnom istegnutom metalu (tip „Celje“) tvrtke ProMetall, različiti zanati su postigli vrhunsko dostignuće posebne vrste: jedinstvene nagibe kutnih elemenata od 90 stupnjeva i ogroman natpis/oblaganje logotipa tvrtke koje je podijeljeno na više elemenata istegnutog metala.

OBI trgovina, planirana od strane tvrtke Architektenbüro Marschalek & Marschalek, svrstava se tako sa prodajnom površinom od 10 000 m2 na dva kata, vrtnim centrom veličine 3 000 m2 kao i 250 parkirnih mjesta u najveće i najmodernije trgovine alatom i građevinskim materijalom u Austriji. Zahvaljujući impresivnom oblikovanju fasade već je izdaleka vidljivo da su ovdje postavljena visoka mjerila i da se kupcima želi ponuditi nešto posebno.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.