NATURA 2000 Centar za posjetitelje

HARD FACTS

Materijal

Perforirani lim Rv 10-20, Materijal: aluminij 2mm + RAL 9010 PLUS: Istegnuti metal ProMetall tip “Gumpoldskirchen” Materijal: Aluminij debljina: 2 mm + RAL 7016 antracit siva

Koristiti

Fasada

Lokacija

Kolodvorska ul. 2,
43280 Garešnica,
Hrvatska

Godina

2021

Arhitekt

Monter metalnih obloga

SLU-KOM d.o.o., 44320 Kutina

Highlights

Volumen: 1250m²/ ukupno 575 komada PERFORIRANIH METALNIH panela sa posebnim, individualnim, neperforiranim rubovima i 130 komada ISTEGNUTIH METALNIH panela sa posebnim formatima spremnim za montažu

Umotano u bijeli verižni oklop

U nekadašnjem društvenom domu u gradiću Garešnici (Hrvatska) nalazi se novouređena zgrada centra za posjetitelje Natura 2000.

Obnova je izvedena u sklopu projekta Zeleni vrtovi Poilovlja od strane Europske unije. Na površini od 1.694 m2 nalaze se, između ostalog, uredi, konferencijske i višenamjenske prostorije, učionice i laboratorij. Objekt predstavlja područje Poilovlja i ima za cilj podići svijest o ugroženim vrstama i smanjiti uništavanje flore i faune.
U 2021. godini cijela zgrada obujma 1.250 m2 revitalizirana je i dobila novu fasadu. ProMetall je proizveo 575 komada perforiranih metalnih panela (u RAL 9010) s neobičnim neperforiranim rubovima kao i 130 komada istegnutih metalnih panela tipa “Gumpoldskirchen” (u RAL 7016) i isporučio ih u Garešnicu, gdje ih je lokalno poduzeće za metalne konstrukcije profesionalno montiralo na impresivnu građevinu. Rezultat je spoj klasične arhitektonske forme s ultramodernim i vizualno privlačnim materijalom, koji strukturi zgrade daje bezvremenski štih. Bijeli “verižni oklop” koji štiti one koji čuvaju sve što čini naš prirodni okoliš.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.