LKH Leoben

HARD FACTS

Materijal

Perforirani limovi od aluminija debljine 3 mm sa perforacijom RV 3-5, premazani praškom

Koristiti

Zaštita od sunca sa sklopivim kliznim roletama

Lokacija

LKH Leoben, Vordernberger Str. 42, 8700 Leoben

Godina

2015

Arhitekt

Ernst Giselbrecht + Partner, Graz

Monter metalnih obloga

SFL, Stallhofen

Highlights

Bez obzira dali vertikalno ili horizontalno – zaštita od sunca iz ProMetalla uvijek djeluje!
Promjena, kreativnost i fleksibilnost su samo neke od naših vrlina.

VISOKOKVALITETNA ARHITEKTURA ZA SVE NAS

Arhitekt Ernst Giselbrecht i njegov tim dobio je zadatak 2015. godine da 50 godina staru bolnicu dovede na suvremeni standard, ne samo funkcionalno već i arhitektonski.

Novi funkcionalni trakt s operacijskim salama i ambulantom trebao je biti integriran u cjelokupni objekt. Pored svih funkcionalnih zahtjeva, suvremenom arhitekturom je trebalo ukazati i na kompetenciju i kvalitetu medicinske skrbi u LKH Leoben. Tema staro i novo je arhitektonski savršeno isformulirana. Zajedno s izmjenom postojeće fasade LKH je pretvorena u arhitektonsku cjelinu koja pored funkcionalnih ozbiljno uzima i arhitektonske zahtjeve. Zaštita od sunca je sprovedena u obliku sklopivih kliznih roleta, ProMetall je dostavio perforirane limove premazane praškom debljine 3mm (perforacija RV 3-5) koji su ponovno dokazali našu kreativnost i fleksibilnost. Visokokvalitetna, skladna arhitektura koja u fokus postavlja vrijednost zdravlja.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.