LKH Feldbach

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal od čelika, vruće pocinčan i premazan praškom, debljina 2 mm, tip „Leobersdorf“

Koristiti

Pergole i fasada

Lokacija

LKH Feldbach, Ottokar-Kernstock-Straße 18, 8330 Feldbach

Godina

2010

Arhitekt

Innocad, Graz

Monter metalnih obloga

Metallbau Hubert Trummer, Bad Gleichenberg

Highlights

Bolnice vole proizvode od ProMetalla – da li kao zaštitu od sunca, kao fasadu ili kao ispunu rukohvata.

KADA ARHITEKTURA STVARNOST UČINI MALO LJEPŠOM

2010. godine provedeno proširenje bolnice LKH Feldbach sastojalo se od toga da je južnoj zgradi dodana još jedna razina.

Cilj adaptacije, koju je planirala tvrtka Innocad, sastojao se od toga da se postigne svjetlija atmosfera nalik hotelu, postignut je stvaranjem centralnog područja za komunikaciju i čekaonice. Svi uredi ambulanta, terapija i servisa povezani su zajedno i osvijetljeni su ovim središnjim područjem. Ove prostorije pružaju opušteno dnevno svjetlo putem ostakljenja do stropa koje se otvara prema velikoj vanjskoj terasi. Osim što se koristi kao zaštita od sunca, fasada od istegnutog metala je isprepletena novim loncima za cvijeće čiji dizajn prati dosadašnji oblik postojeće zgrade i spaja se na novo proširenje. Fasada ujednačava cijelu zgradu tako da spaja staru konstrukciju s novim proširenjem. I ovdje se vidi uspješna suradnja ProMetalla s poduzećem iz zdravstva koja uvijek iznova koriste opširnu paletu proizvoda stručnjaka za metal.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.