Kulturni i kongresni centar, Eisenstadt

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal od aluminija, debljina 2mm, tip „GRAZ“, površina eloksirana

Koristiti

Fasada

Lokacija

Kulturni i kongresni centar, Franz Schubert Platz 6, 7000 Eisenstadt

Godina

2012

Arhitekt

Pichler & Traupmann, Beč

Monter metalnih obloga

MA-Tec, Neutal

Highlights

S otprilike 4000 m² fasade od istegnutog lima jedan od najvećih i najimpresivnijih projekata unutar mnogih referenci ProMetalla

KADA OMOT NE POKRIVA VEĆ POVEZUJE

Novi kulturni i kongresni centar u Eisenstadtu ispunjava sve zahtjeve moderne arhitekture i predstavlja zanimljiv kontrast prema baroknoj gradskoj jezgri glavnog grada pokrajine.

Tim arhitekata tvrtke Pichler & Traupmann preuzeo je zadatak generalnog saniranja i rezultat se jasno može vidjeti. Odvažna zgrada ne samo da obogaćuje centar Eisenstadta već nudi odgovarajuće novo korištenje tradicionalne gradskog dijela. Metalna zavjesa od istegnutog metala koja pokriva cijelu zgradu stvara cjelinu bez da znatno ometa postojeću strukturu. Sjajna površina, koja se ovisno o dobu dana predstavlja u drugom tonu boje, stvara optički atraktivne efekte. Aluminij se upotrebljava krajnje raznoliko i uzorno pokazuje različite mogućnosti korištenja tog materijala. Djelo arhitekata Pichler & Traupmann nagrađeno je nagradom Aluminium-Architektur-Preis 2014, nagradom koju dodjeljuje Institut Aluminium-Fenster (AFI) u suradnji s Zakladom za arhitekturu Austrije i IG Arhitekturom. Stvoreno je kulturno obilježje koje ima središnju ulogu u kulturnim događajima Burgenlanda. ProMetall je ponosan da je bio dio ovog projekta.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.