Javna garaža Goldbeck, Beč

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip „Gumpoldskirchen“ čelik debljina 1,5mm

Koristiti

Fasada

Lokacija

Goldbeck Parking, Sonnenallee 24, 1220 Beč-Aspern

Godina

2017 – 2018

Arhitekt

Freimüller Söllinger Architektur für Bauherr GOLDBECK Parking

Monter metalnih obloga

Wurzer Metallbau, 9020 Klagenfurt

Highlights

ProMetall u suradnji s projektantima & arhitektima „uljepša“ skoro svaku garažu – u ovom slučaju sa 1200m², s istegnutim metalom dovedenim u poseban oblik i okvir.

JAVNA GARAŽA POPUT KATEDRALE

Tvrtka Goldbeck Parking gradi na temelju 50-godišnje tradicije u obliku modernih, stilskih javnih garaža u Njemačkoj i Austriji. Objekti su uvijek točno prilagođeni zahtjevima metropola i gradova, kombinacija urbanističke arhitekture i inovativnog koncepta parkiranja.

Projekt javne garaže Sonnenallee 24 u Beču isplanirala je tvrtka Architekturbüro Freimüller Söllinger koja je pri oblikovanju fasade garaže posegnula za dugogodišnjim iskustvom stručnjaka za fasade ProMetalla. Zgrada je obložena sa 1200 m2 istegnutog metala tipa „Gumpoldskirchen“ (debljina čelika 1,5 mm), pri čemu oblik pričvršćenih fasadnih elemenata prati obli luk prizemlja, što svemu daje pomalo sakralnu notu. Bojom usklađena sa susjednom zgradom, monumentalna zgrada stapa se s okolinom, ali unatoč tome daje jasan znak: Arhitektura garaža ne mora biti ružna!

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.