Hotel Mercure, Graz

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip „Schwechat“ aluminij 1,5mm

Koristiti

Fasada, ogradni prostor ventilacije na krovu

Lokacija

Hotel Mercure, Lendplatz 36-37, 8020 Graz

Godina

2017 – 2018

Arhitekt

Monter metalnih obloga

HSH Hallenvertrieb GmbH, 8073 Feldkirchen

Highlights

1100m² ProMetallovog arhitektonskog istegnutog metala pokriva veliki ventilacijski sustav na krovu hotela Mercure u Grazu. Tehnička posebnost: unatoč optičkom „ukrasu“ naš proizvod osigurava tehnički tražen prolaz zraka.

HOTEL S LIJEPOM KAPOM

Revitalizirani hotel Mercure Graz City na Lendplatzu gostima nudi 28 modernih soba u centru Graza, u blizini starog grada, tržnice i Schlossberga. Tijekom adaptacije ogroman ventilacijski sustav na krovu turističkog smještajnog objekta trebao je optički nestati i trebalo je postići jedinstveni moderni i privlačan izgled.

ZUpotrijebljeno je 1100 m2 ProMetallovog arhitektonskog istegnutog metala koji je savršeno savladao zahtjevan posao i krov zgrade estetski integrirao u okolni građevinski okoliš. Pokrivač od istegnutog metala dodatno osigurava tehnički tražen prolaz zraka, dakle pobjeda na svim razinama. Rezultat pokazuje da se čak i velikopovršinske potrebne tehničke instalacije naknadno mogu integrirati u sliku i time uzdići cijelu zgradu i uslijed toga i cijelu okolinu. Trendy četvrt grada na lijevoj obali Mure je u tom pogledu opet pridobio.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.