Hotel ibis Styles/Klagenfurt

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip „Zadar“, aluminij 2mm, RAL-praškasti premaz

Koristiti

Fasada

Lokacija

Hotel ibis Styles / Projekt „Brain@Work“, Viktringer Ring 28 , 9020 Klagenfurt am Wörthersee

Godina

2019 / Otvorenje hotela 04-2020.

Arhitekt

WGA ZT GmbH, 1190 Wien

Monter metalnih obloga

Reinhard Eder BlechbaugesmbH, 9100 Völkermarkt

Highlights

„Klasična“, lijepa priča: Savjetovanje arhitekata od strane ProMetall-a krajem 2017., pravljenje uzoraka, savjetovanje, odluka, isporuka 2019., završetak radova 2020. Tehnički perfekcionirani, optički centrirani elementi od istegnutog metala u različitim specijalnim veličinama kao zaštita od sunca odnosno kao elementi za oblaganje fasade.

Projekt Brain@Work se nalazi u ulici Viktringer Ring 28 u gradu Klagenfurt am Wörthersee i pod istim krovom povezuje hotel, uredski prostor i sveučilišnu ustanovu. Željeni miks funkcija mogao se optimalno smjestiti svjesnim izborom E-oblika i volumena koji se površinski spušta.

Mnogo pametnih glava pod istim krovom

Projekt Brain@Work, čija je izgradnja trajala od 2019. do 2020. nalazi se u gradu Klagenfurt am Wörthersee i sjedište je hotela, različitog uredskog prostora i sveučilišne ustanove.

Svjesnim arhitektonskim izborom E-oblika i volumena koji se površinski spušta bilo je moguće optimalno smjestiti željeni miks funckija. Elegantna konstrukcija zgrade je na uličnoj strani obilježena visokovrijednim fasadnim pločama i izdašnim staklenim površinama.

Zahvaljujući jednostavnom ravnom obliku i elegantnom izboru boja i materijala zgrada se savršeno uklapa u postojeće okruženje. Erker u južnoistočnom dijelu zgrade razbija pravokutni oblik i ističe građevinu na obje reprezentativne ulične strane. Središnji rizalit naglašava glavni ulaz.

Krajem 2017. su u okviru faze dizajniranja održani prvi sastanci na temu izbora materijala. ProMetall je savjetovao planere prilikom oblikovanja fasade i napravio opsežni broj uzoraka. Proces je trajao više mjeseci i 2019. je konačno isporučen željeni materijal: Tehnički perfekcionirani, optički centrirani elementi od istegnutog metala tip „Zadar“, aluminij 2mm, s RAL praškastim premazom u različitim specijalnim veličinama kao zaštita od sunca odnosno kao elementi za oblaganje fasade. Projekt je završen 2020. i ubraja se u najuspjelija zdanja u centru Klagenfurta ne samo po pitanju vanjske već i unutarnje arhitekture.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću.
Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.