Glavno udruženje austrijskih institucija za socijalno osiguranje, Beč

HARD FACTS

Materijal

Perforirani lim tip „Rv 10-20“”, aluminij 3mm

Koristiti

Fasada
Oblaganje atike
Pogled odozdo kazeta od metalnog lima

Lokacija

Kundmanngasse 21, 1030 Wien

Godina

2019

Arhitekt

Atelier d’Architecture Chaix & Morel et Associés
Christian Anton Pichler ZT GmbH

Monter metalnih obloga

Strabag AG, Dir.AO Metallica, 1220 Wien

Highlights

Elementi visoki do 4,5 m i štancani prema skicama s posebnom perforacijom s kojom se postiže jedinstven „faktor zasjenjivanja”; još jedan dokaz kako ProMetall u suradnji s fasaderima i arhitektima ostvaruje „dizajn umjesto prosjeka”.

Kada socijalna sigurnost harmonira s dobrim izgledom

Sjedište glavnog udruženja austrijskih institucija za socijalno osiguranje je ponovno otvoreno 2020. godine.

Nakon detaljne provjere zgrade koja je izgrađena 1970ih godina, početkom 2018. je izvršena generalna sanacija. Pariški arhitektonski ured Chaix et Morel et Associes je zajedno sa Christian Anton Pichler ZT GmbH izišao kao pobjednik pa je zgrada socijalne sigurnosti zasjala u potpuno novom svjetlu. Moderna i prije svega održiva zgrada koja se može pohvaliti optimalnom izolacijom fasade i minimiziranom potrošnjom energije već je više puta odlikovana.

Projekt se izgledom ističe jasnim strukturama postojećeg i novog dijela koji uz raspored, prodiranje i pritom proizvedenim vizualnim odnosima daju doprinos urbanom razvoju. ProMetall je dobio nalog za izradu fasade uključujući oblaganje atike i pokrova donjeg dijela. Mi smo proizveli štancane aluminijske elemente visoke do 4,5 m s posebnom perforacijom tip „Rv 10-20“ čime je poboljšan izgled i osigurano optimalno zasjenjivanje. Ovaj projekt ponovno pokazuje jačinu Prometall-a u dizajnu i u radu po mjeri koji se zasniva na dugogodišnjoj bliskoj suradnji s fasaderima i arhitektima. Rezultat – može se vidjeti još jedan primjer za visoku kvalitetu, održivu i izvrsnu arhitekturu u Austriji.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.