Genochplatz

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip “Ljubljana”, aluminij 1,5mm; premazano praškom RAL

Koristiti

Fasada

Lokacija

BV Genochplatz
Genochplatz 1
1220 Wien

Godina

2022

Arhitekt

Hawlik Gerginski Architekten ZT GmbH, 1010 Wien

Monter metalnih obloga

RBR Plaschitz GmbH, 2111 Rückersdorf

Highlights

Posebnost: Ugradnja istegnutih metalnih panela zakrenutih za 180 stupnjeva = upad svjetlosti odozgo – vizualna zaštita odozdo

DIZANJE VRIJEDNOSTI ZA BEČKO PASTORČE

Sve što još podsjeća na nekadašnju tržnicu u 22. bečkom okrugu je ime.

Genochmarkt, popularna bečka tržnica svježih proizvoda početkom 20. stoljeća, odavno nije više to što je bila. Tržnice više nije bilo, a stanovnici okruga izbjegavali su zapuštene štandove i puste zgrade ukrašene grafitima. Grad je konačno odlučio prodati Genochmarkt jednoj grupaciji za nekretnine iz Graza, koja je na tom mjestu izgradila samostojeću stambenu zgradu s jedanaest katova i podzemnim parkiralištem. Realizacijom projekta novogradnje s visokokvalitetnim stambenim jedinicama težište je bilo na modernom izgledu i kvalitetnoj opremi.

Zgrada je zatvorena prema Erzherzog-Karl-Strasse s dvije školjke, a zgrada se otvara prema jugu s izdašnim ostakljenjem i balkonima. Ispune ProMetall istegnutog metala tip „Ljubljana“, aluminij 1,5mm, su premazane praškom u RAL-boji. Paneli istegnutog metala su postavljeni zakrenuti za 180 stupnjeva, tako da svjetlost dolazi odozgo, a novi luksuzni stanovi imaju vizualnu zaštitu odozdo tako da postoji maksimalna privatnost.

Zgrada Genochmarkt visoka 35 metara sada čini sa suprotnim područjem STAR22 atraktivan ulaz u grad i time trajnu dodanu vrijednost za grad na Dunavu.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.