Garaža na više etaža „See-Hub“, jezerski grad Aspern

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip “Rijeka”, aluminij 2mm

Koristiti

Fasada parkirne garaže

Lokacija

Garaža na više etaža SEE-HUB
1220 Beč,
Jezerski grad Aspern, parkirna garaža Baufeld J14C

Godina

2019

Arhitekt

AW Architekten ZT GmbH, 1200 Beč

Monter metalnih obloga

Glas+Metall Weissofner, 5620 Schwarzach

Highlights

Raznolikost optičkih mogućnosti ProMetall-ovih istegnutih metala je jednostavno savršena za parkirne garaže! U ovom slučaju se posebna pozornost obratila na zaštitu od pogleda kako bi između ostalog primjena kao ispuna ograda / zaštita od pada djelovala za ublažavanje panike; usprkos horizontalnom prorezu od samo 10% dovoljno svjetlosti ulazi u unutarnji prostor i tko želi, može još uvijek dobro vidjeti kroz lamele istegnutog metala ukoso prema dolje…;

Kada umjetnost i zaštita od pogleda postanu jedna slika

Kod garaže na više etaža SEEHUB u jezerskom gradu Aspernu riječ je o objektu List Group-e, koji je poznat kako po revitalizaciji uz korištenje povijesnih spojeva tako i po primjeni moderne arhitekture sa materijalima usmjerenim na budućnost.

I kod SEEHUB-a je savršeno realiziran multifunkcionalni pristup zahtjeva za vizijom i pokretom. Nije samo pristup korištenja nekretnine jedinstven, već je jedinstvena i visokovrijedna prerada i primjena umjetnosti na građevini.
Zbog raznolikosti optičkih mogućnosti ProMetall se u ovom projektu pokazao kao dragocjeni partner. Obratila se pozornost na optimalnu zaštitu od pogleda u obliku ispune ograda i zaštite od pada. Odluka je pala na istegnuti metal tipa „Rijeka”, aluminij 2mm, koji ima horizontalni prorez od samo 10%, što s jedne strane daje vizualnu zaštitu i osjećaj sigurnosti, a s druge strane jamči dovoljan pogled prema van u usmjereni kut u koji gledamo. Unatoč tome u unutarnji prostor ulazi dovoljno svjetlosti kako ne bi djelovao zastrašujuće i opasno.
Kombinacija promišljene funkcije i suvremene interpretacije motiva Svetog Kristofora, zaštitnika putnika, objektu daje na vrijednosti kako u arhitektonskom tako i u umjetničkom smislu.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću.
Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.