Eurospar, Zeltweg

HARD FACTS

Materijal

Perforirani limovi od aluminija, debljina 2mm s tipom perforacije „Bubbles B“, premazano praškom „Anthrazit“

Koristiti

Fasada

Lokacija

Eurospar, Hauptstraße 70, 8740 Zeltweg

Godina

2017

Arhitekt

Monter metalnih obloga

Gänsweider Metalltechnik, Söding

Highlights

Eine Top-Referenz für die neue ProMetall Lochblech-Designlinie „Bubbles“; Seifenblasen einmal anders

MJEHURIĆI OD SAPUNICE JEDNOM DRUGAČIJE

Već skoro 20 godina koncern SPAR predstavlja jednog od najotvorenijih domaćih investitora gradnje za inovativnu i optički zahtjevnu arhitekturu.

Austrijski top maloprodajni koncern se uzdaje u, barem što se vanjskog izgleda tiče, najsuvremenije metalne fasade od istegnutog metala ili individualizirane perforirane limove od ProMetalla i time se vizualno uspješno odvaja od konkurencije. 2017. godine je ProMetall u savršenoj suradnji s arhitektima i monterima metalnih obloga imao priliku obnoviti Eurospar filijalu u Zeltwegu, koja se pouzdaje ne samo u privlačan izgled, već i u inovativnu i ekološki prihvatljivu tehniku. Praškom premazani 2 mm debeli perforirani limovi iz serije „Bubbles“ impozantnoj građevini daju dojam lakoće i zaigrane elegancije. Stranka već ispred trgovine dobiva volju za kupovanjem i time je bez prigovora ispunjen cilj arhitektonskog zadatka.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.