EKZ Fischapark, Wiener Neustadt

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal od aluminija debljine 2mm, tip „Salzburg“

Koristiti

Fasada

Lokacija

EKZ Fischapark, Zehnergürtel 12-24, 2700 Wiener Neustadt

Godina

2015

Arhitekt

Architektur Consult, Beč

Monter metalnih obloga

SFL, Stallhofen

Highlights

Najveća fasada od istegnutog metala u Austriji – realizirana u suradnji između austrijskog dobavljača proizvoda ProMetalla, austrijskog arhitektonskog ureda Architektur Consult i austrijskog graditelja fasada SFL – za investitora gradnje SPAR Austrija.

OVDJE BI KUPOVAO ČAK I JAMES BOND

Investitor SPAR Austrija postavio je visoke zahtjeve za oblikovanje fasade u trgovačkom centru Fischapark i rezultat se može vidjeti.

ahvaljujući savršenoj suradnji dobavljača proizvoda ProMetalla, austrijskog arhitektonskog ureda Architektur Consult i austrijskog graditelja fasada SFL ostvarena je najveća fasada od istegnutog metala u Austriji i savršeno postavlja na scenu doživljaj kupovanja koji se proteže na preko 40 000 m2. Neobična fasada daje zgradi izuzetnu estetiku i iznimno visoki stupanj prepoznatljivosti. Površine zidova i veličine i raspored prozora su izvana samo šematski primjetljivi i stapaju se s zgradom – nastaje homogena slika koja je podcrtana svijetlo zlatno/žutim tonovima stražnjeg zida kao i rasporedom ispred postavljenih elemenata istegnutog metala bijele boje. Masivna građevina djeluje moderno i privlačno, te odmah upada u oko.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.