Donauzentrum, Beč

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip “Samobor”, aluminij 2mm, uključujući kutni okvir s RAL-premazom

Koristiti

Fasada

BT6 preuređenje ulaza

Lokacija

Donauplex/Donauzentrum, Wagramer Str. 79, 1220 Beč

Godina

2019

Arhitekt

Monter metalnih obloga

Heidenbauer Aluminium, Bruck/Mur

Highlights

„Vrhunska razina ProMetall-ovog servisa usluga“ = kompletna izvedba panela od istegnutog metala na specijalne mjere uključujući daljnju obradu/ zavarivanje u aluminijski kutni okvir, pravljenje otvora za učvršćivanje i RAL praškasti premaz sa specijalnom bojom NCS7005-y50r smeđi ton= isporuka spremna za montažu just in time na gradilištu!

Donauzentrum blista zbog panela od istegnutog metala izrađenih u posebnoj mjeri

Jedan dio Donauzentrum-a koji je bio poznat pod imenom „Donauplex“ opsežno je moderniziran 2019 i opremljen novim trendi restoranom.

Takozvani „The Kitchen“ koji pripada području gastronomije i nalazi se na prvoj etaži ne impresionira samo bogatom kulinarskom ponudom već i novim dizajnom u industrijskom stilu i bašte te trendi konceptom osvjetljenja.
Također je i vanjski izgled moderniziran i optički poboljšan. Apsolutni Eyecatcher je novo izgrađena, vrlo moderna fasada, koja je opremljena s impresivnom LED svjetlosnom instalacijom. Apsolutni Eyecatcher je novo izgrađena, vrlo moderna fasada, koja je opremljena s impresivnom LED svjetlosnom instalacijom. Ovdje korišteni istegnuti metal tip „Samobor“ u aluminijskoj izvedbi od 2 mm ProMetall se morao izraditi po posebnoj mjeri. Daljnja obrada kao što je zavarivanje u aluminijske kutne okvire, pravljenje otvora za učvršćivanje i RAL praškasti premaz sa specijalnom bojom NCS7005-y50r, smeđi ton, predstavljali su dodatan izazov zbog kratkog vremenskog roka. Unatoč tomu je Prometall isporučio pravovremeno i precizno tako da se montaža bez poteškoća mogla sprovesti na vrijeme. Ništa nije stalo na putu otvaranju centra u novom izgledu ili svjetlu, a sretni smo što imamo još jednog zadovoljnog kupca.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću.
Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.