Dječji vrtić Wilhelminenspital, Beč

HARD FACTS

Materijal

Perforirani lim od čelika, pocinčan, debljina 3mm sa individualnim dizajnom perforacija „cvjetni uzorak“

Koristiti

Zaštita od sunca

Lokacija

Dječji vrtić – Wilhelminenspital, Johann Staud Straße 3, 1160 Beč

Godina

2014

Arhitekt

Monter metalnih obloga

Stahlbau Gerger, St. Michael

Highlights

Iz ruku grafičara, realizirano od strane ProMetalla, individualni dizajn perforacija koji jako lijepo pokazuje raznovrsnost mogućnosti high tech proizvoda od perforiranog lima.

VRTIĆ PROCVJETAO U ŠAROLIKOM DIZAJNU

Vrtić bolnice Wilhelminenspital sagrađen je 2004. godine na sjeveru Beča u obliku nisko energetske konstrukcije i prema modernim ekološkim kriterijima.

Na površini od oko 1700 m2 nastalo je 6 grupnih prostorija na dva kata, kao i opsežna zelena površina koja se proteže na oko 2000 m2 te nudi ogroman slobodni prostor i mjesto za igranje. Kod oblikovanja fasade ušlo se u temu „dijete“ i „zeleno“ i nastali su individualizirani perforirani limovi od pocinčanog čelika u odgovarajućem cvjetnom dizajnu koji se harmonično uklapa u okolinu. Projekt lijepo pokazuje koje mogućnosti se otvaraju u području high tech proizvodnje perforiranog lima na temelju sposobnih i školovanih ruku grafičara. U kombinaciji s pouzdanim dobavljačima garantirani su vrhunski rezultati i održivo zadovoljni kupci.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.