DC Residential u Beču

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip „Eisenstadt“, aluminij 1,5mm

Koristiti

Sklopive klizne grilje u prizemlju i donjoj strani balkona

Lokacija

DC Residential, Beč
Donaucitystraße 10A, 1220 Beč

Godina

2022

Arhitekt

Dietrich | Untertrifaller Architekten ZT GmbH, 1150 Beč

Monter metalnih obloga

Metallbauwerkstätte Fischer, 2111 Tresdorf

Highlights

Vrlo lijep primjer kako se naš istegnuti metal može koristiti kao zaštita od sunca, a istovremeno i kao zaštita od provale – i moderan izgled od tankih, šesterokutnih letvica od aluminija premazanog prahom – umjesto standardnih plastičnih letvica…

Život na vodi čini sretnijim

Stambeni kompleks DC Residential u bečkom Donau Cityju spaja idiličan, urbani život na vodi sa savršenom infrastrukturom i optimalnom prometnom povezanošću.

Četverokatnica sa 63 stambene jedinice koju je projektirao arhitektonski ured Untertrifaller Architekten podignuta je neposredno na Novom Dunavu, čija je uska strana okrenuta prema vodi. Izdužena zgrada stoji na ravnoj bazi obloženoj duboko crnim aluminijem s vrtnim stanovima. Iznad njih se uzdižu tri stambene etaže sa pilasto rasklopljenim erkerima i balkonima koji omogućavaju da svi stanovi imaju prekrasan pogled na Dunav. Pročelje elegantne zgrade karakteriziraju valovite bijele parapetne trake koje stvaraju vizualni kontrast tamnim prozorskim trakama. ProMetall je dobio narudžbu za opremanje zgrade „sklopivim kliznim griljama“ u obliku modernih panela od istegnutog metala, koji u prizemlju djeluju kao vizualna zaštita i zaštita od sunca, ali i kao zaštita od provale. Oni zgradi daju prozračan, ljetni štih, primjeren lokaciji uz obalu. Tanke, šesterokutne lamele izrađene od aluminija premazanog prahom tipa „Eisenstadt“ predstavljaju osvježavajuću promjenu u odnosu na uobičajene plastične lamele te vizualno i kvalitativno oplemenjuju stambeni kompleks. Neometan pogled na šetalište Marcel-Prawy predstavlja kvalitetno stanovanje u središtu jednog od najboljih gradova za život na svijetu. Ne može biti bolje! Gdje mogu potpisati ugovor o najmu?

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.