Cyta Shoppingwelt, Völs

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip “Split”, aluminij 2mm

Koristiti

Fasada

Lokacija

Cytastraße 1, 6176 Völs

Godina

2020

Arhitekt

ARGE Architekten Prachensky – Cernusca, Seefeld – Axams

Monter metalnih obloga

Reinhard Eder BlechbaugesmbH, 9100 Völkermarkt

Highlights

Paneli posebnog formata koje je isporučio ProMetall su nakon RAL praškastog lakiranja u raznim bojama pričvršćeni direktno na podkonstrukciju pomoću zakovica; Tip “Split” namjerno je odabran kako bi se postigla visoka razina vizualne zaštite i na taj način sakrile instalacije iza panela i kako bi se one istovremeno zaštitile od vremenskih prilika

VIZUALNA ZAŠTITA I ZAŠTITA OD VREMENSKIH PRILIKA U JEDNOM

Trgovački centar Cyta Shoppingwelt u Völsu (Tirol) otvoren je 2020. godine. S gotovo 100 trgovina i 15 ugostiteljskih objekata, trgovački centar popularno je odredište tirolskog stanovništva, posebno zahvaljujući magnetu za posjetitelje Eurospar.

Okolni reklamni banner sastoji se od istegnutih metalnih panela u posebnim formatima koje je isporučio ProMetall, a koji su pričvršćeni sa zakovicama izravno na podkonstrukciju. Istegnuti metal tipa “Split” proizveden je u nekoliko RAL boja prema dizajnu i vizualno ističe različite dijelove reklamnog prostora. Usko pletena mreža “Split” osigurava, osim zaštite od vremenskih uvjeta, vrlo visoku razinu vizualne zaštite, koja uspješno i na vizualno privlačan način skriva sve detalje instalacije koji se nalaze iza bannera. Pametno rješenje za komercijalne centre čije fasade zahtijevaju složene tehničke detalje.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.