BETAFENCE, Murvica

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal ProMetall tip “Salzburg”
, aluminij 2 mm

Koristiti

Fasada

Lokacija

BETAFENCE Kelava d.o.o.
Murvica jug 14 (pored Lesnine), Zadar

Godina

2022

Arhitekt

Monter metalnih obloga

TEHNO – LIM d.o.o., 23120 Nadin

Highlights

70 komada istegnutih metalnih panela iz ProMetall-a visoke transparentnosti, koje je metalska tvrtka finalizirala u elemente za zaštitu od sunca i koje daju poslovnoj zgradi moderan, ekskluzivan karakter koji odskače od mnogih „standardnih fasada“.

NJEŽAN OBLIK U ELEGANTNOM DIZAJNU

Za prvi dojam druge šanse nema.

Na toj se mudrosti temelji dizajn mnogih vanjskih fasada, kao i ona hrvatskog proizvođača ograda Betafence iz Zagreba, koja vizualno jasno odskače od klasične fasade simetričnim nizom visokotransparentnih istegnutih metalnih panela debljine 2 mm. ProMetall je isporučio 70 aluminijskih panela tipa “Salzburg” koji su finalizirani kao elementi za zaštitu od sunca i koji elegantno, ali učinkovito zasjenjuju gornju polovicu građevinske konstrukcije bez vizualnog zatvaranja zgrade. Kreativni pristup ne samo da objektu daje individualnost, već i osvježavajuću lakoću koja ga vizualno podiže.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.