Asfinag Unzmarkt

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip “Feldkirchen”,
Kvaliteta aluminija prikladan za eloksiranje 2mm

Koristiti

Fasada

Lokacija

Unterflurtrasse Unzmarkt
S36 građevinska parcela 05
Murtal brza cesta

Godina

2020

Arhitekt

Graditelj ASFINAG

Monter metalnih obloga

Reinhard Eder BlechbaugesmbH, 9100 Völkermarkt

Highlights

Još jedan lijepi primjer kako se ProMetall istegnuti metal može koristiti za daljnju obradu od strane graditelja fasade (istegnuti metalni paneli su presavijeni u kasete + završno „prirodno eloksirani”) za stvaranje modernog mrežastog izgleda za jednostavnu industrijsku zgradu

I POSLOVNE ZGRADE ŽELE ZABLISTATI

Godine 2013. ASFINAG je započeo s novim planiranjem za otprilike dvanaest kilometara dugu dionicu od Judenburga do St. Georgen ob Judenburg i preuzeo podružnicu tvrtke u Unzmarktu 2020. godine.

Ovo je lijepi primjer kako se pažnjom za detalje i visokokvalitetnim radom može jednostavna industrijska zgrada pretvoriti u arhitektonski privlačan objekt. Fasader je dva milimetra debele ProMetall istegnute metalne ploče tipa “Feldkirchen” presavio u kasete, zatim ih prirodno eloksirao, čime je nastao zanimljiv mrežasti izgled. Dodatni sloj ne samo da pruža zaštitu od oksidacije, već i čuva prirodnu boju. To znači da je fasada ne samo otporna na vremenske uvjete, već i boja ostaje ista kako je idejno definirana.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.